Overloaded marketing

Eller mas, som noen kaller det. Eller spam. Eller narsissisme. Eller en dyd av nødvendighet.

Sammen med Frode Skarstein utgir jeg nå thrilleren Seleksjon på et mellomstort forlag. Forlaget – Commentum Forlag AS – har satt redaksjonen på hodet og sveivet i gang sine markedsføringskrefter for å hjelpe oss med å bringe denne historien vår ut til et leselystent publikum. Commentum Forlag og vi er overbevist om at den som finner Seleksjon, og som tar seg tid til å lese den, vil få en god leseopplevelse.

Bokhandlerkjedene eies av de store forlagene, og bokhandlernes utvalg av bøker styres derfor i svært stor grad av hva disse forlagene ber dem om å promotere. Man trenger ikke skrive konspirasjonspregete thrillere for å se den. For de riktig store forfatterne, følges dette gjerne opp med tung annonsering i media.

Der store forlag kan bruke penger på annonser i landets aviser, eventuelt fjernsyn, må små og mellomstore forlag bruke sine penger til å betale aktive selgere som fysisk reiser landet rundt med boka vår, fra bokhandel til bokhandel. Eller til medarbeidere som oppsøker bokmesser i inn- og utland, og forteller at det finnes en bok som heter Seleksjon.

Forfatterne, Frode og jeg, må ta vår del av markedsføringsarbeidet. Og vi utnytter skamløst mulighetene vi har. Først og fremst Facebook.

Vi ønsker jo at flest mulig skal lese denne fortellingen. Og motivasjonen for dette? Tja, så mangt. Men den aller viktigste, fundamentale grunnen vi begge har for å få boka ut til så mange som mulig er at vi begge brenner etter å skrive mer i lag. Jo flere som kjøper boka, jo tyngre vil forlag og familie støtte nye prosjekt.

Håpet ligger i at du, kjære facebookvenn, vil hjelpe oss med å fortelle dine venner at det snart kommer en bok som de vil ha glede av å lese. Vi er ikke dårligere enn at vi ser for oss flokker av hungrige lesere rundt om i Norges land som oppsøker sin nærmeste bokhandler og spør etter Seleksjon av Skarstein og Mære. Det er den sikreste måten å få boka inn i flere bokhandelhyller.

Derfor maser vi. Lik siden vår på Facebook, så skaper vi en virtuell kø som bokhandlere kan se.

Hvis det å lese Seleksjon vil gi dere bare en brøkdel av den gleden og moroa vi har hatt med å skrive den, er det den beste belønningen vi kan få.

Og … bare for å minne om det – det finnes en funksjon på facebookprofilen din du kan bruke dersom du ikke ønsker denne markedsføringen – men vi forteller deg ikke hvordan du finner den 😉

Og PS! Hvorfor ikke bli med på lanseringa av boka den 15. september?

Skjermbilde 2017-07-02 kl. 23.17.36

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: